100 ani de campus

Ipsum nulla – lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Anul 2023, în care Timisoara a devenit Capitala Europeana a Culturii, are o semnificatie deosebita pentru Universitatea Politehnica Timisoara.

Este anul în care sarbatorim 100 de ani de la inaugurarea primei cladiri a Scolii Politehnice Timisorene, Facultatea de Mecanica.

La data de 11 noiembrie 1923, a avut loc, practic, nasterea Campusului Universitar în Timisoara, un moment istoric care a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea moderna a orasului. În acea zi, Regele Ferdinand a rostit cuvintele care au devenit motto-ul Universitatii Politehnica Timisoara:

“𝐍𝐮 𝐳𝐢𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐟𝐚𝐜 𝐨 𝐬̗𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆, 𝐜𝐢 𝐬𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐞 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐞𝐬̗𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐢̂𝐧𝐬𝐚!”

Pe data de 11 Noiembrie, începând cu ora 11:00, la ARChA – o cladire de patrimoniu a Politehnicii, un spatiu recent reamenajat, cu destinatie culturala, interdisciplinara – vom sarbatori valorile, principiile si realizarile care ne-au marcat destinul timp de peste 100 de ani.

Vom împartasi fragmente de istorie si vom arunca o privire spre viitor, spre provocarile ce urmeaza, cu speranta si cu încredere ca vom fi mereu la înaltimea asteptarilor.

Distribuie postarea
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp